Hva er forskjellen på de ulike glassene?

Å velge riktig type glass (eller akryl) for å ramme inn kunsten din er en sentral del av designet. Her diskuterer vi de ulike funksjonene til hvert alternativ for å hjelpe deg med å bestemme hvilket produkt du skal bruke.

 

Vanlig Glass

Rimelig glass

Gir noe refleksjoner

Dette er som navnet tilsier; et helt vanlig glass, som på fint blir på fint kalt «Float Glass». For kunstverk som skal henge i rom hvor det ikke får direkte sollys på seg, kan dette glasset være godt nok. Det har ikke refleksdempende egenskaper, og bør derfor ikke brukes dersom kunst skal henge i lyse rom. Et vanlig glass er vårt rimeligste alternativ.

 

 

Kunstglass – UV70

Stor oppgradering fra vanlig glass

Refleksdempende

70% UV-sperre

Optisk Hvitt

Kunstglass (kjent under navnene Artglass, AR og UV70) er det mest populære glasset for kunstverk. AR er forkortelse for «Anti-refleks», og UV70 betyr at glasset har en 70% UV-sperre. For kunst som skal på museum og lignende, er ofte ikke dette glasset godt nok for konservering, men det fungerer meget fra for de fleste kunstverk man skal ha i hjemmet. Glasset er refleksdempende, har UV-sperre og så er det «Optisk Hvitt». Med dette menes det enkelt forklart at farger vises som de er, i motsetning til et vanlig blankt glass der fargene endres noe.

Velger du kunstglass vil du garantert ikke vende tilbake til vanlig glass. Det koster noe mer enn et vanlig glass, men fordelene er så store at det så og si alltid er verdt det.

Kunstglass – UV92

Refleksdempende

92% UV-sperre

Optisk Hvitt

Her er mye likt som et AR70, men her får du en oppgradert UV-sperre på 92% som beskytter kunstverket enda mer. Dersom bildet ditt skal henge i et rom med svært mye sol som kommer inn, kan dette være et godt valg.

 

 

Museumsglass AR/UV99

97 – 99% UV-sperre

Veier mindre enn vanlig glass

Refleksdempende

Når konserveringen er det viktigste er museumsglass det beste alternativet. Museumsglass er en betegnelse for alle glass som har minimum 97% UV-sperre.

 

Optiumglass (Akryl)

Det beste for beskyttelse

Knuser ikke

ripebestandig

99% UV-sperre

Dette «glasset» blir brukt på de viktigste kunstverkene verden over. Dette glasset har 99% UV-sperre, er uknuselig og svært ripebestandig. Optium Museum Acrylic er et akrylglass som beskytter på beste måte fordi det ikke knuses, blir ikke riper i og har så høy UV-beskyttelse som mulig.