Henge opp bilder i grupperinger

Skap et visuelt spennende rom med grupperinger

Å skape en gallerivegg i hjemmet kan virke som en overveldende oppgave ved første øyekast, men med riktig tilnærming kan det bli et prosjekt som er både enkelt og spennende. En gallerivegg er ikke bare en samling av tilfeldig plasserte bilder på veggen; det er en mulighet til å uttrykke din personlige stil, og skape et visuelt interessant rom.

Nøkkelen til en vellykket gruppering av bilder er å oppnå en naturlig harmoni mellom de. Dette betyr ikke nødvendigvis at hvert bilde må henge i perfekt symmetri, men heller at det oppstår en balanse og flyt mellom dem. Se etter farger som er noen lunde like, teknikker eller motiv som ligner.

Bruk et sentralt fokuspunkt

En god start er å velge et sentralt fokuspunkt i rommet, for eksempel en sofa eller et spisebord, og vurdere den ideelle bredden på oppsettet i forhold til dette. Da får du et utgangspunkt for å bestemme plassering og størrelsen på bildene. For de som syns dette er utfordrende, kan det være nyttig å eksperimentere med ulike oppsett ved å arrangere bildene på gulvet før de henges på veggen.

 

Viktigheten av rammer

Det er viktig å ikke undervurdere betydningen av rammer. Rammen er ikke bare en beskyttelse for kunstverket, men også en integrert del av presentasjonen. En velvalgt ramme kan fremheve kunstverket på en subtil måte, og tilføre en ekstra dimensjon til galleriveggen. Å velge ulike rammer som harmonerer med hverandre, enten gjennom farger, materialer eller stiler, kan bidra til å skape en dynamisk og interessant visuell effekt.

For de som er opptatt av at rammene skal passe sammen selv om de er ulike, kan det være lurt å kommuniserer dette til rammemaker. Ved å se på rammeprøver ved siden av hverandre kan man enkelt vurderer hvordan ulike rammer vil fungere sammen, og skape et helhetlig uttrykk på galleriveggen.

 

Gi rommet karakter og personlighet

Et oppheng av bilder i en gruppering er en mulighet til å skape et personlig preg, og et spennende visuelt uttrykk i rommet. Fokuser på naturlig harmoni og eksperimenter. Skap din egen imponerende og unike gallerivegg som gir rommet karakter og personlighet! Videre i artikkelen forklarer vi litt om ulike tilnærminger som kan brukes til galleriveggen din.

 

 


Grunnlinje

Å jobbe utfra en grunnlinje garanterer deg et balansert uttrykk, selv med forskjellige størrelser. Det eneste du trenger å tenke på her er tyngde. Pass på at de større bildene er litt spredt så det ikke blir for tungt på en side. Denne typen gallerivegg kan også enkelt «vokse», da den lar seg forlenge i begge retninger.

 


Tetris

Få forskjellige bilder til å passe inn i en større form. Her bør man være bevisst på størrelsen på rammene og bildene for å få de til å passe inn i en bestemt utvendig form.

 


Organisert og ryddig

Er du en som organiserer alt fra skuffer til sokker? Da vil du sette pris på et tydelig organisert oppsett. Ved en rutenett-tilnærming bør rammene være like, og alt bør være nøye plassert på linje.

En måte å holde en bildegruppe symmetrisk og ryddig på, er å sette sammen en gruppe på tre, der det midterste bildet er hovedfokus. Dette skaper et litt mer avslappet uttrykk, samtidig som det er organisert.

 


Speil

Grupperinger som er satt opp som et speil, er av de mer interessante måtene å henge bilder på. Her krever det at du har bilder i lignende størrelser, eller at rammene og passepartoutet får de til å bli i lik størrelse.

 


Balansert Kaos

Et balansert kaos et stilen for deg som har kunstverk og bilder i mange ulike størrelser og former, gjerne med fokus på mindre bilder. Her handler alt om tyngde for for å finne harmonien. Denne måten å henge opp på er veldig tilgivende, og kolleksjonen har plass til å vokse! Pass på at du har nært lik vekt på begge sider. Dette kan gjøres slik som avbildet, med et stort for tyngde på en side, og mindre bilder på andre siden.

 


Lykke til med din bildevegg!

Det finnes et hav av muligheter når det gjelder grupperinger av bilder. Mye av det spørs på størrelse og mengde bilder som skal på veggen. Vi håper i det minste noen av disse oppsettene kan være til inspirasjon for  videreutvikling for grupperinger av dine egne bilder!