Fra klassisk til moderne: de ulike alternativene for innramming

Innramming spiller en avgjørende rolle i presentasjon og bevaring av et kunstverk. Det forbedrer ikke bare det visuelle inntrykket, men fungerer også som en beskyttende barriere. Valg av ramme kan fremheve visse aspekter av motivet, eller skape en spesifikk atmosfære for kunstverket. 

 

Minimalistiske rammer

Minimalistiske rammer er preget av enkelhet og rene linjer. De er designet for å trekke oppmerksomheten til selve kunstverket, slik at fokuset forblir på kunstverket i stedet for rammen. Disse rammene er ofte slanke, og laget av materialer som metall eller naturlig tre. Minimalistisk innramming er populært for moderne kunstverk, siden den gir en elegant og diskré presentasjon.

Tradisjonelle og klassiske rammer

 

En tradisjonell innramming innebærer bruk av ornamentsrammer som gir en følelse av historie og eleganse. Disse rammene har ofte intrikate utskjæringer, forgylt finish og rike farger. De komplementerer tradisjonelle og klassiske kunstverk på papir og lerret. Tradisjonellle rammer brukes ofte til malerier i en tradisjonell stil, men de kan også være svært spennende å bruke på samtidskunst.

 

Boks innramming 

Shadow Box rammer er dype rammer som skaper en tredimensjonal effekt ved å etterlate plass mellom kunstverket og glasset. Disse rammene er ideelle for å vise fram tredimensjonale verk, collager eller gjenstander av betydning. Denne innrammingen er ideell for dine første husnøkler, flagg, fotballskjorter, klesplagg av sentimental verdi o.l.

 

Skyggeramme

For lerret er en skyggeramme et stilrent valg, som vil passe i de fleste hjem, kontor og lignende. Rammen lager en illusjon av at verket flyter i rammen, med et lite mellomrom mellom rammen og selve lerretet. Vanligvis er disse rammene relativt tynne på fremsiden, og man kan velge å ha den dyp eller grunn ramme for effekt fra siden. 

 

Flytende innramming

For dette alternativet brukes ofte enkle rammer, med en avstandslist. Kunstverket festes slik at det ser ut som det “flyter” inni rammen. Denne metoden blir ofte brukt på kunstverk på papir med revne kanter hvor man ønsker å fremheve hele papiret. Avstandslisten kan ha samme farge som papiret, rammelisten eller i ønsket farge fra fargene i motivet.

 

Passepartout 

I de fleste innramminger av verk på papir, brukes passepartout både for å holde kunstverket på plass, og for å fremhevet kunstverket. Med den ekstra luften mellom rammen og selve kunstverket, hjelper øyet å fokusere på verket, og får det til å komme mer frem. Det beskytter ved at det lager en liten avstand mellom glasset og kunstverket. 

Her kan man også leke seg med farger, lag og former for å virkelig få frem verket enda mer. 

Glass

I likhet med rammelister og passepartout, så fins det flere alternativer for glass. I de aller fleste tilfeller velger kundene våre kunstglass, eller AR70 som det heter på fint. AR70 står for Anti-Refleks med 70% UV beskyttelse, og glasset er optisk hvitt. Med dette glasset får en svært mye mindre reflekser selv plassert nært vindu, på samme tid som det beskytter mot skader over tid. Det er også mulig å få enda mer beskyttende glass dersom en ønsker det.

 

Ramme Service hjelper deg

Å velge riktig ramme er en viktig del av å presentere og beskytte kunstverk. Rammen gir verket et sammenhengende uttrykk. Ramme Service Bergen er eksperter på innramming, og vil hjelpe deg med å finne den riktige rammen til ditt verk. Vi har svært mange rammelister og passepartouter å velge mellom, og vi anbefaler at du kommer inn med verket slik at vi kan se skikkelig på alle de forskjellige alternativene som passer akkurat ditt kunstverk. Dersom du ønsker en spesifikk type innramming og lurer på pris. så kan du sende oss en prisforespørsel her, så kommer vi tilbake til deg raskt med en estimert pris.