Tidligere Utstillinger

Desember 2022

"Velbekomme" av Ståle Gerhardsen

I Desember 2022 kunne Grieghallen, Galleri GEO og Ståle Gerhardsen ønske velkommen til Ståles separatutstilling "Velbekomme" i selveste Grieghallen.

I utstillingen "Velbekomme" serverte Gerhardsen ferske malerier på en seng av neon, florale silketrykk med et hint av håp samt en skulptur som strekker seg langt for å nå sine mål. "Velbekomme" er en utstilling vi virkelig unner Bergens-publikummet å oppleve. Les mer her

 

Desember 2022

"Paperwork" av Ståle Gerhardsen

Samtidig som Ståle Gerhardsen hadde separatutstillingen "VELBEKOMME" i Grieghallen hadde han jaggu en separatutstilling på Galleri Geo også. Utstillingen har fått navnet "PAPERWORK".
Utstillingen vil besto av, du gjettet det, arbeid på papir. Både originaler og grafikk. Det går også rykter om litt neoninstallasjoner. Les mer her

 

 

Januar 2022

"Seaweed and Crowns" av Manuel Portioli

Serien med tittelen: Seaweed and crowns består av malerier på lerret og akvareller på papir. Arbeidene i serien henter i stor grad sin inspirasjon fra marine landskap og da med særlig fokus på selve livet i eller under havet. Den kalde og mørke havbunnen som er dekket av dette uoversiktlige og tilsynelatende kaos av tang og tare, men likevel kan oversettes fra det engelske 'seabed' til havbunn uten at noen protesterer.
November 2020
"Ikke gi opp, gi alt" en soloutstilling av Ståle Gerhardsen

Utstillingen er den siste i rekken av fire jubileumsutstillinger Gerhardsen har i 2020, og blir å se hos oss den 5. November.

Gerhardsen viser nyere arbeid som inkluderer både maleri, grafikk og installasjoner. Det blir også lansering av de 10 siste håndkolorerte silketrykkene i serien “Forever tålmodig, utålmodig”.

 

Oktober 2020
"ILU SRY 4GIVE ME TY" av Fredrik Wiig Sørensen
 Med utgangspunkt i det figurative maleriet blir det menneskelige noe jeg i stor grad vektlegger. Særlig gjelder dette forholdet mellom det naive og det sentimentale. Maleriet som sådan blir også en vesentlig tematikk ettersom malerihistorien også kan sees på som en bevissthetshistorie om mennesket som gradvis har blitt istand til å sanse, og danne seg et begrep om seg selv og sin plassering i verden. Derfor forsøker jeg selv å være i dialog med malerihistorien, hvor jeg til enhvertid undersøker mine egne holdninger til maleriet, og stiller de grunnleggende og tilsynelatende banale spørsmålene vedrørende hvorfor jeg maler, hva kan jeg male? På hvilke måter kan jeg male?

Med dette betrakter jeg maleriet for å være en form for bevissthetsutvikling som til enhver tid er i bevegelse, hvor de aspektene som dreier seg om konsepter og begreper helst utledes fra det estetiske. Jeg forsyner meg gjerne fritt ifra kunsthistorien de elementer og virkemidler jeg opplever at jeg har behov for å ta i bruk. Motivene seg i mellom strekker seg gjerne fra det bedagelige til det som angår det «åndelige», og ikke minst fra det absurde til det som tilsynelatende virker meningsfullt.
Oktober 2020
Gruppeutstilling med Tendens
Den fargesterke utstillingen besto av grafikk fra spennende nasjonale og internasjonale kunstnere, og illustrerer et mangfold av teknikker, budskap og kunstnerskap. Her viste vi grafikk fra kunstnere som Sverre Bjertnes, Håkon Bleken, Bjarne Melgaard, Luis Bivar, Cheol Joo Lee og Ingri Egeberg.
Juni 2019
"A Moveable Beast" av Helge Skodvin
I 2013 stengte De naturhistoriske samlinger i Bergen dørene for publikum på grunn av ombygging og renovering av den ærverdige bygningen fra 1865. Samtlige dyr og objekter i samlingen måtte derfor flyttes til midlertidig oppbevaring andre steder i byen. Ikke en enkel oppgave når dyrene er store og skjøre. Noen av dyrene er ute av sitt display for første gang på nesten 150 år. A Moveable Beast er en dokumentasjon av hvordan dyrene hadde det under denne flyttingen.
 
November 2018
"The Observer" av SKURK
Etter å ha stått bak noen av de mest kreative verkene som er produsert på gaten de siste årene er Skurk endelig klar for sin første separatutstilling i hjembyen Bergen. Ny tematikk og nye idéer gjør at vi kan markere Desembers første dag med åpning av The Observer - en utstilling bestående av originalverk, installasjon, lyd og slipp av nye silketrykk.