Kunstner

Francisco Munoz

Francisco Munoz er en fotograf basert i Bergen, Norge. Francisco spesialiserer seg på kunstnerisk fotografi, med en særegen og fargerik stil. Gjennom årene har han arbeidet med å spesialdesigne egne filtre og lysmodifikasjoner. Han bruker nesten utelukkende antikke linser på mellomformatkamera. Francisco har blitt tildelt gull og sølv for sine arbeid i fotokonkurransen Gullsnitt.

Munoz sin praksis kan beskrives kort som et kunstnerskap med fokus på eksperimentering og prosess. Han tester nye metoder hele tiden for å finne det riktige for hans visjon, og for videre utvikling. Han begynner med et fotografi som trykkes ut i svart-hvitt. Deretter legger han på mange lag med flere forskjellige medium.

For Munoz er bevegelse i verkene viktig. De skal endre seg, og føles som de er i bevegelse når verket er ferdigstilt. Dette får han til ved å ta i bruk mange lag. På verkene fra serien “Exposure and mediums”, har han mellom 8-40 svært tynne lag med maling, som skaper denne gjennomsiktige og bevegelige effekten. En annen metode han bruker for å skape liv i verkene, er glitter som han lager selv av kråkesølv. Effekten glitteret har, er at det skinner forskjellig ut ifra hvor man står i rommet. Lagene er det som gjør verkene så unike, og som gjør at man blir stående og beundre de lengre.